Porridge salé aux poireaux, choux poêlés et fromage frais

Porridge salé aux poireaux, choux poêlés et fromage frais

2.9 21 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 30 g de beurre
  • 100 g de flocons d'avoine
  • 600 g de bouillon de volaille
  • 300 g de lait
  • 3 poireaux fendus en deux dans la longueur et émincés
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
  • 150 g de choux de Bruxelles coupés en quatre
  • 200 g de fromage de chèvre frais
  • 40 g de graines variées (tournesol, courge, sésame...)
  • quelques brins de persil frais, ciselés

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 23 g
Kalorie 1999 kJ / 480 kcal
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...