Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cured ocean trout
- 500 - 800 g ocean trout fillet, trimmed, boned, skin removed
- 1 star anise
- 5 juniper berries
- 1 tsp pink peppercorns
- 1 tsp caraway seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 125 g sugar
- 125 g sea salt
- 2 lemon peel strips, no white pith (4 cm)
- 100 g gin of choice (see Tips)
Salad
- 3 radishes, trimmed and thinly sliced
- ½ cucumber, sliced
- 1 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 4 sprigs fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve
- crème fraîche, to serve
- bread, toasted to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1326.8 kJ / 315.9 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 2029 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20min
Wasabi mayonnaise
10min
Salsa verde
5min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30min
Rueben sandwich sauce
5min
Scallops with pea purée
25min
Zingy avocado and lime dip
10min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20min
Tom kha gai (Thai chicken coconut soup)
30min
Baked artichoke dip
35min