Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cured ocean trout
- 500 - 800 g ocean trout fillet, trimmed, boned, skin removed
- 1 star anise
- 5 juniper berries
- 1 tsp pink peppercorns
- 1 tsp caraway seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 125 g sugar
- 125 g sea salt
- 2 lemon peel strips, no white pith (4 cm)
- 100 g gin of choice (see Tips)
Salad
- 3 radishes, trimmed and thinly sliced
- ½ cucumber, sliced
- 1 tbsp extra virgin olive oil, to drizzle
- 4 sprigs fresh chives, chopped to garnish
- micro herbs, to serve
- crème fraîche, to serve
- bread, toasted to serve (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1326.8 kJ / 315.9 kcal
- Białko
- 26.3 g
- Węglowodany
- 21.5 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 2029 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken and port pâté
1 Std. 30 Min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40min
Scallops with pea purée
25min
Lemon caper butter
10min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40min
Basil pesto
10min
Smoked trout pâté
3h 15min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Salmon with yoghurt dressing
55 Min
White bean purée and anchovy on crostini
45 Min
Beef cheeks with vanilla carrot purée and thyme glazed carrots
7 godz. 25 min
Meatballs with Romesco sauce
1h 40 min