Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)

Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)

4.2 27 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
10 porzioni

Składniki

Mousse al cioccolato bianco
  • 340 g di cioccolato bianco a pezzi
  • 150 g di latte intero
  • 1 pizzico di sale
  • 8 g di gelatina in fogli ammollata in 40 g di acqua fredda
  • 200 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
  • 100 g di lamponi + q.b. per servire
  • pandoro
Glassa a specchio
  • 75 g di acqua
  • 140 g di zucchero
  • 140 g di glucosio
    140 g di miele
  • 13 g di gelatina in fogli ammollata in 50 g di acqua fredda
  • colorante alimentare rosso in gel q.b.
  • 100 g di latte condensato
Terminare la preparazione
  • 50 g di cioccolato fuso

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 59.3 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 2146.1 kJ / 512.7 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 70.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...