Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina tipo 0
- 220 g di zucchero
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 150 g di mandorle con la pellicina
- 2 uova
- 1 stecca di vaniglia, i semini
Terminare la preparazione
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 436.3 kJ / 104.3 kcal
- Białko
- 2.1 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 4.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 23.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cantuccini da regalare (TM6)
1h
Tarallucci alla confettura di uva
2h
Cantucci
1h 50 min
Biscotti alla nocciola
2h
Biscottini all'arancia e muesli
1h
Cantucci integrali cioccolato e nocciole
50min
Mini sbriciolate con crema gianduia
1h
Cantuccini di Prato
1h
Sbriciolata di mandorle, ricotta e amaretti
1h
Sbriciolata con crema alla ricotta e arancia
1h
Sbriciolata alla ricotta e cioccolato (senza glutine)
1h
Sbriciolata alle mandorle e crema al limone
55min