Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di uvetta sultanina
- 150 g di ribes rossi
- 50 g di scorze candite, miste
- 50 g di ciliegine al maraschino per cocktail
- 30 g di brandy
Marzapane
- 240 g di zucchero
- 220 g di mandorle pelate
- 2 tuorli
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 1 cucchiaio di acqua di fiori d'arancio
- ¼ di cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 1 - 2 cucchiaini di essenza di mandorla
Torta
- 175 g di burro morbido + q.b.
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 175 g di zucchero di canna
- 3 uova
- 15 g di sciroppo di zucchero
- 175 g di farina tipo 00
- ½ cucchiaino di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di zenzero in polvere
- 1 pizzico di sale
- 20 g di confettura di albicocche
- 1 albume sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 2517 kJ / 602 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 78.7 g
- Tłuszcz
- 27.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Bicerin
30 Min
Crema al mandarino
20min
Soufflé di cioccolato con sorpresa
40 Min
Budino di halloween
2 Std.
Torta multistrato al pan di zenzero
28h 50min
Torta ripiena di anatra, albicocche e pinoli
1 Std. 20 Min
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Nuvola di pan di Spagna agli agrumi di Sicilia
1u. 40min
Ciambelline glassate
50 Min
Cocktail al caffè espresso
15min
Torta alla crema champagne
3h 20min
Tiramisù all'arancia e pistacchi
3 Std. 30 Min