Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta sfoglia
- 170 g di burro freddo, a tocchetti
- 50 g di farina tipo 00
- 170 di farina tipo 00
- 100 g di acqua
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 di farina tipo 00
- 3 uova
Crema pasticcera
- 40 g di farina tipo 00
- 10 g di amido di mais (maizena)
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 100 g di zucchero
- 500 g di latte intero
- 5 tuorli d'uovo
- 5 g di cacao amaro in polvere
- 25 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
Caramello
- 300 g di zucchero
- 1080 g di acqua
- 20 g di miele
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3627 kJ / 867 kcal
- Białko
- 16.8 g
- Węglowodany
- 93.7 g
- Tłuszcz
- 47.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 23.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 472.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di Spagna
1h
Pasta sfoglia
3h 40min
Cheesecake meringata
3 Std. 30 Min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2h
Dacquoise ai lamponi
3 Std.
Salsa alle fragole con mousse di crescenza
2h
Zuccotto ubriaco con glassa al cioccolato bianco
2h
Torta multistrato al pan di zenzero
28u. 50min
Crema mousseline
1h
Crema pasticcera alla vaniglia
15 min
Millefoglie
5 godz.
Bignè con crema pasticcera
3 Std.