Torta Saint Honoré

Torta Saint Honoré

5.0 2 oceny
Przygotowanie 1 godz. 15 min
Czas całkowity 5 godz. 50 min
6 porzioni

Składniki

Pasta sfoglia
  • 170 g di burro freddo, a tocchetti
  • 50 g di farina tipo 00
  • 170 di farina tipo 00
  • 100 g di acqua
Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g zucchero
  • 120 di farina tipo 00
  • 3 uova
Crema pasticcera
  • 40 g di farina tipo 00
  • 10 g di amido di mais (maizena)
  • 1 stecca di vaniglia i semini
  • 100 g zucchero
  • 500 g di latte intero
  • 5 tuorli d'uovo
  • 5 g di cacao amaro in polvere
  • 25 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
Caramello
  • 300 g zucchero
  • 1080 g di acqua
  • 20 g di miele

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 472.5 mg
Białko 16.8 g
Kalorie 3627 kJ / 867 kcal
Tłuszcz 47.3 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 23.8 g
Węglowodany 93.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...