Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g di marron glacés, a pezzi piccoli
- 50 g di Rum + q.b.
- 40 g di zucchero
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 100 g di crema di marroni
- 200 g di pan di Spagna (vedere consigli)
- 6 marrons glacés
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1545 kJ / 369 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 48.4 g
- Tłuszcz
- 12.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zabaione
15 min
Budino ai 3 colori
8h
Vol-au-vent leggeri
2óra 30p
Agnolotti al brasato
3óra
Gelato al Primitivo di Manduria
24h 30 min
Crema al moscato di Terracina con meringhe e frutta candita (di Francesca Romana Barberini)
30min
Rollè di coniglio con riduzione alla melagrana
2h 10 min
Agnolotti del plin
10óra 30p
Zabaione al sidro
15 min
Semifreddo alla crema al Whisky
5h 30min
Crema di Cogne
15 min
Crostata di pere al cioccolato
1h 20min