Urządzenia i Akcesoria
Risulegn (Biscotti mantovani al mais)
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
35 pezzi
Składniki
-
100 g zucchero
-
1 limone preferibilmente biologico, la scorza
-
200 g di farina tipo 00
-
100 g di farina di mais tipo fioretto
-
50 g di burro morbido a pezzi
-
50 g di strutto
-
3 tuorli
-
20 g di vino bianco
-
1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
-
1 cucchiaio zucchero a velo
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 35 pezzi
Białko
8.2 g
Kalorie
2142 kJ /
512 kcal
Tłuszcz
22.5 g
Błonnik
1.7 g
Węglowodany
72.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
L'ora del tè
10 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Grissini stirati al sesamo (di Luca Montersino)
2 godz. 15 min
Biscottini alle mandorle (senza glutine)
1 godz. 10 min
Torta di mais
1 godz.
Biscotti croccanti di riso
1 godz. 15 min
Torta degli addobbi
1 godz. 25 min
Riccioli mantovani
1 godz. 20 min
Ciambella romagnola
1 godz.
Biscotti di mais
40 min
Pan meino (Pan de mej)
50 min
Biscotti zaeti
55 min
Biscottini alle mandorle
35 min
Torcetti al burro veloci
1 godz.