Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di biscotti secchi a pezzi
- 100 g di burro fuso
Meringata
- 200 g di panna (35% di grassi) fredda
- 5 meringhe sbriciolate
- 2 albumi,
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco e filtrato + q.b.
- 100 g di zucchero a velo,
- 140 g di fragole, pulite e a pezzi
Terminare la preparazione
- 250 g di fragole, pulite e a fettine + q.b. a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1175 kJ / 281 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41.5 g
- Tłuszcz
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Meringata
4h 30 min
Torta di meringa e mousse al cioccolato
6sa 30 dk
Bon bon al cioccolato bianco
4h
Meringhe al caramello con crema inglese
30min
Gelato al Primitivo di Manduria
24h 30min
Millefoglie veloce
3h 50 min
Dolce al latte
5 godz.
Meringa al cacao
2j 30 menit
Budino uova e latte al caramello
1hod. 30min
Trifle ai lamponi
2j 30 menit
Baci di dama
1hod. 30min
Budino cioccolato e amaretti
2hod. 55min