Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 250 g di acqua
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova da 60 g
Farcitura
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 80 g di zucchero
- 30 - 40 g di frumina
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 20 g di zucchero a velo
Terminare la preparazione
- 150 g di zucchero
- 30 g di acqua
- 2 - 3 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2675.7 kJ / 639.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli all'astice con sautè di vongole
4h
Pasta frolla
1 godz. 50 min
Mini pavlove
2 godz. 30 min
Croissant con tonno affumicato
6h
Semifreddo alla crema al Whisky
5j 30 menit
Dacquoise ai lamponi
3h
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Freakshake gusto macarons
2 godz. 40 min
Ravioli di patate e gamberi
1h 20min
Mousse di baccalà
45 min
Ventagli di pasta sfoglia
1h 20min
Piccole lemon meringue pie
2h 35 min