Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 250 g di acqua
- 100 g di burro morbido a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 150 g di farina tipo 00
- 4 uova da 60 g
Farcitura
- 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 80 g di zucchero
- 30 - 40 g di frumina
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 20 g di zucchero a velo
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- 150 g di zucchero
- 30 g di acqua
- 2 - 3 gocce di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2675.7 kJ / 639.5 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 73.2 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis con burrata e scampi
1h
Lingue di gatto
40 min
Pasta frolla
1u. 50min
Panna cotta
6 Std. 30 Min
Bon bon noci e nocciole
2h 20 min
Torta di limone destrutturata
40 min
Torta Diplomatica
3 Std.
Ravioli ai carciofi
1h 30min
Semifreddo al torrone in salsa di cioccolato
5h 45 min.
Gelato in cialda con mirtilli caldi
11 Std. 50 Min
Girelline alla crema e cioccolato (di Luca Montersino)
6h
Ravioli con cuore di nduja e pesto di melanzane
1h