Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 100 g di mirtilli rossi disidratati, tritati grossolanamente
- 250 g di uvetta sultanina, tritati grossolanamente
- 2 arance, la scorza grattugiata e il succo spremuto fresco
- 40 g di liquore all'arancia (opcjonalnie)
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 40 g di zucchero
- 250 g di latte
- 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato
- 60 g di burro + q.b.
- 1 uovo
- ½ cucchiaino di sale
- 2 cucchiaini di cannella in polvere
- 1 cucchiaino di mix di spezie, a piacere (cannella, zenzero, chiodi di garofano...)
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
- 500 g di farina manitoba
Crema al burro
- 60 g di zucchero
- 5 cucchiaini di cannella in polvere
- 130 g di burro morbido a pezzi
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- 150 g di zucchero a velo
- 1 ½ cucchiaio di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 981 kJ / 235 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2h 30min
Ciambella di segale
2h 45min
Mini brioche alle olive e pomodori secchi (vegan)
4h 30min
Panini limone e miele
5 Std. 30 Min
Smile sandwich
1 Std. 35 Min
Biscotti al burro, amarene e rosmarino
5h
Panini allo yogurt al mirtillo
3h 30min
Chiacchiere salate
55 Min
Croissant all'albicocca (di Luca Montersino)
5h
Treccia di pane alle olive
5 Std. 30 Min
Bignè glassati con crema pasticcera al profumo d'arancia
2h
Treccia molisana pasquale
4h 30min