Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Caramello al burro salato
- 150 g di burro morbido a pezzi
- 2 cucchiaini rasi di fior di sale (Maldon)
- 200 g di zucchero
- 240 g di panna (min. 30% di grassi)
Mousse al caramello e pere
- 240 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di acqua
- 25 g di zucchero
- 2 tuorli
- 3 fogli di gelatina (2 g cad.), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
- 25 g di burro
- 200 g di pere, sbucciate e a cubetti (1.5 cm)
- 30 g di zucchero di canna
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1016 kJ / 243 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 27.6 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bon bon al cioccolato bianco
4h
Torta Sacher bianca
2 Std. 15 Min
Bigné al Gorgonzola ricoperti di cioccolato
1h 25min
Happy sun beach
10 Min
Latte cotto al cioccolato con coulis di pere e zenzero
6 godz. 35 min
Torta ai frutti esotici
8 Std. 10 Min
Galette des rois ananas e Rum
2h 30min
Tiramisù raw
4 Std. 30 Min
Pannacotta con bisque di astice e chele di granchio
2h 20min
Tiramisù crema di ricotta e mango
1 Std. 30 Min
Tortine alla creme brulèe
1h 5min
Crema al caramello salato
1 Std. 10 Min