Wersje kompatybilne
Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di cioccolato fondente a pezzi
Croccante
- 120 g di zucchero
- 50 g di mandorle pelate
- 350 g di panna (min. 30% di grassi)
- 70 g di acqua
- 70 g di Rum
- 3 fogli di gelatina (6 g) ammollati in acqua fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cheesecake ai due cioccolati e fragole
10 Std. 45 Min
Mini charlotte al pepe rosa, con crema al cioccolato, lamponi e karkadé
3 Std. 30 Min
Dessert arancia, mandorle e zafferano
2j 30 menit
Crostatine ribes e cioccolato bianco
4 Std. 35 Min
Candele al cioccolato
4h 50min
Torta gelato napoletana
18h 55min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Crema tartufo
12h 20min
Torta Bicerin
30min
Bavarese su dacquoise alle nocciole con cremoso al cioccolato
11j
Cheesecake al cioccolato bianco
9h 30min
Cheesecake marmorizzata
8 Std. 30 Min