Wersje kompatybilne
Cuori di cioccolato ripieni di semifreddo al croccante
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 170 g di cioccolato fondente a pezzi
Croccante
- 120 g di zucchero
- 50 g di mandorle pelate
- 350 g di panna (min. 30% di grassi), fredda
- 70 g di acqua
- 70 g di Rum
- 3 fogli di gelatina (6 g) ammollati in acqua fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1561 kJ / 373 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 25.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bon bon al cioccolato bianco
4 godz.
Morettini
3h 10min
Panna montata
10 min
Glassa di zucchero
10 min
Tortino di cioccolato con cuore morbido
2h
Cremoso al caffè
5 Std. 30 Min
Coppette di palloncini al cioccolato con crema di pistacchi (di Erica Liverani)
1h 5min
Tartufi con cuore al cocco
6h 50min
Cioccolatini ripieni al cocco
2 godz. 30 min
Bon bon ripieni di gianduia
1h 30min
Torta bavarese ai tre cioccolati di Luca Montersino
3 Std. 30 Min
Tartufi al cioccolato
2 godz. 45 min