Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- burro q.b.
- 4 uova
- 120 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
Crema
- 40 g di zucchero
- 150 g di cioccolato bianco a pezzi
- 250 g di ricotta fresca, scolata dal siero
- 1 cucchiaino di cacao amaro in polvere
Terminare la preparazione
- latte q.b.
- Wartości odżywcze
- na 12 pezzi
- Kalorie
- 11277 kJ / 2694 kcal
- Białko
- 76.7 g
- Węglowodany
- 356.8 g
- Tłuszcz
- 106 g
- Tłuszcz nasycony
- 1057.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Biscotti di Basilea
1 godz. 50 min
Gelato biscotti cookies e panna
3 Std.
Tortini alle albicocche sciroppate
40min
Merendina alla crema gianduia
1h 30min
Gelato biscotto cioccostelle
3 Std.
Mattonella al malto d'orzo
1h
Trancetti all'albicocca
1h 10min
Tiramisù alle fragole
3 Std. 30 Min
Pasta gratinata
50min
Torta Bimby® al cioccolato e fragole
50min
Ciambelline alla ricotta
30 Min
Biscotti al cioccolato
25 Min