Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti
- 300 g di farina tipo 00
- 80 g di zucchero
- 40 g di olio di semi di mais
- 1 pizzico di sale
- 100 g di latte intero
- 1 cucchiaino di malto di orzo
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
Gelato a cocco
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 2 cucchiai di farina di cocco
Terminare la preparazione
- 100 g di crema gianduia
- farina di cocco q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti al burro, nocciole e carote
4h
Infuso freddo al limone e ibisco
2j 30 menit
La nuova Sacher di Luca Montersino
3j 30 menit
Tagliatelle di nocciole con sugo al guanciale
1h
Biscotti al profumo di arancio
2h
Sformato di pane saporito
1h 10min
Ghirlanda di panettone
6 godz.
Croissant
7h 30 min
Biscotti shortbread bigusto
5 godz.
Dolce al latte
5 godz.
Biscotto gelato miele e yogurt
3h
Cornetto gigante
6 godz.