Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscotti
- 300 g di farina tipo 00
- 80 g di zucchero
- 40 g di olio di semi di mais
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di zucchero vanigliato
- 100 g di latte intero
- ½ cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 1 cucchiaino di malto di orzo
Gelato a cocco
- 2 cucchiai di farina di cocco
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
Terminare la preparazione
- 100 g di crema gianduia
- farina di cocco q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1502 kJ / 359 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 39.2 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.3 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti integrali alle mandorle
35min
Baci di dama (senza zucchero)
1h 30min
Focaccia dolce alle mele
1h 45min
Biscotti di Basilea
1h 50 min.
Bevanda calda alla nocciola (vegan)
15min
Pane svedese
2h
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Gelato biscotto ciocco-menta
4h 5 min
Cappuccino di castagne
1h
Praline di frutta secca al cioccolato, cocco e pistacchio (di Mirko Ronzoni)
30min
Tiramisù (senza lattosio)
5h 30min
Biscotti shortbread bigusto
5h