Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 320 g di farina tipo 00 + q.b.
- 120 g di zucchero
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 190 g di burro a pezzi
- 2 uova
- 1 tuorlo
- 2 pizzichi di sale
- 1 bustina di lievito in polvere per dolci
Crema al limone
- 1 limone, preferibilmente biologico
- 100 g di latte
- 15 g di farina tipo 00
- 3 tuorli
- 120 g di zucchero
- 100 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 4 g di gelatina in fogli, ammollata in acqua fredda e strizzata
Bagna al limone
- 100 g di acqua
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 100 g di zucchero
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 833.2 kJ / 199.1 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 26.7 g
- Tłuszcz
- 9.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta choux al cacao
1h 10min
Bicchierini al pistacchio e marrons glacés
30min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Nidi pasquali all'albicocca
1h 30min
Cassata di Sulmona
3 Std. 30 Min
Cioccolata su stecco
2j 30 menit
Torta pazientina
3h 55 min
Bocconotto
2h
Pandoro
12h
Taralli morbidi allo yogurt
4h 25min
Cheesecake al cioccolato bianco
9h 30min
Treccia molisana pasquale
4h 30min