Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema alla menta
- 100 g di latte
- 1 mazzetto di menta fresca, le foglie lavate
- 1 punta di coltello di colorante alimentare verde in polvere
- 100 g di zucchero
- 2 uova
- 15 g di amido di mais (maizena)
- 1 foglio di gelatina (2 g), ammollato in acqua fredda per 10 minuti e strizzato
Crema al cioccolato
- 200 g di latte
- 2 uova
- 30 g di amido di mais (maizena)
- 50 g di zucchero
- 100 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 100 g di farina tipo 00
- 20 g di cacao amaro in polvere
- 3 uova
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 473 kJ / 113 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 11.3 g
- Tłuszcz
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini hamburger di tonno
3u. 40min
Pasta Choux
2 Std.
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Profiteroles
2 Std.
Tartufo al cioccolato
11hod. 20min
Éclair fragole e cioccolato bianco
12h
Millefoglie al tiramisù e mandorle
1 Std. 35 Min
Diplomatica
3h 30min
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2h 30min
Bignè con crema al pistacchio
3h
Mini cheesecake
4h 15min
Cheesecake marmorizzata
8h 30min