Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 50 g di farina tipo 00
- 70 g di amido di mais (maizena)
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Bagna
- 200 g di acqua
- 50 g di zucchero
- 4 gocce di estratto naturale di vaniglia
Crema
- 50 g di zucchero
- 200 g di mascarpone
- 70 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Copertura al cioccolato
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Girelle bicolore
3sa
Trancetti al latte
6h 30 min
Bruco brioche
2j
Plumcake ripieni al gianduia
50 menit
Naked cake al cioccolato
4 Std.
Smile sandwich
1 godz. 35 min
Millepiedi muffin
1j 30 menit
Éclair con crema pasticcera e caramello
1h 10 min
Fiocchi
7h 30min
Marsigliesi
1j
Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)
2j
Mini muffin con frosting al mascarpone
1j