Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pan di Spagna
- 4 uova
- 100 g di zucchero
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
- 50 g di farina tipo 00
- 70 g di amido di mais (maizena)
- 30 g di cacao amaro in polvere
- 1 cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
Bagna
- 200 g di acqua
- 50 g di zucchero
- 4 gocce di estratto naturale di vaniglia
Crema
- 50 g di zucchero
- 200 g di mascarpone
- 70 g di panna (min. 30% di grassi)
- 1 cucchiaino di estratto di vaniglia naturale
Copertura al cioccolato
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- 150 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 34.5 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Girelle bicolore
3h
Zufoli
5h
Biscotti cuore morbido al caramello
2sa 40 dk
Tortine sorpresa
12h
Torta al cioccolato con profiteroles
21 Std.
Panini al latte con cioccolato
4 godz. 40 min
Trancetti al latte
6 godz. 30 min
Fiocchi
7 Std. 30 Min
Pain au chocolat
5h
Brioche con tacchino arrosto e pomodoro fresco
5 godz. 30 min
Panini dolci al latte
2sa 40 dk
Biscotti scacchiera
1u. 20min