Quenelles au cresson

Quenelles au cresson

Brak ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
4 portions

Składniki

Quenelles
  • de filets de poisson blanc, sans peau en morceaux
    375 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de poivre blanc moulu
    ¼ c. à café
  • de noix de muscade moulue
    ½ c. à café
  • de beurre non salé en morceaux
    100 g
Panade
  • de beurre non salé en morceaux
    30 g
  • de lait
    100 g
  • de farine blanche
    50 g
  • œuf, de taille moyenne (53-63 g)
    1
  • jaune d'œuf
    1
  • blancs d'œufs
    2
  • d'eau
    600 g
Sauce
  • de maïzena
    1 c. à soupe
  • de crème, env. 18% M.G.
    100 g
  • échalotes coupées en 2
    2
  • de beurre en morceaux
    30 g
  • de cresson
    150 g
  • de pâte de bouillon de poulet
    1 c. à soupe
  • d'eau
    200 g
  • de yaourt nature
    100 g
  • citron le jus uniquement
    ½
  • du poivre noir moulu selon votre goût
  • du cresson en garniture

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 598 kcal / 2502 kJ
Białko 27 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 20 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...