Fond de légumes

4.6 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
650 g

Składniki

  • de parmesan (opcjonalnie) en morceaux (3 cm)
    50 g
  • de céleri en morceaux
    200 g
  • de carottes en morceaux
    250 g
  • d'oignon en morceaux
    100 g
  • de tomate en morceaux
    100 g
  • de courgette en morceaux
    150 g
  • gousse d'ail
    1
  • de champignons frais
    50 g
  • feuille de laurier, sèche (opcjonalnie)
    1
  • de fines herbes fraîches (basilic, sauge ou romarin par ex.), les feuilles seulement
    6 brins
  • de persil frais
    4 brins
  • de gros sel
    120 g
  • de vin blanc sec
    30 g
    30 g d'eau
  • d'huile d'olive
    1 c. à soupe

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 71.7 kcal / 299.9 kJ
Białko 1.9 g
Tłuszcz 2.6 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 0.4 g
Sód 7215.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...