![Fond de légumes Fond de légumes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D9759D9F-27EE-48D7-BB1D-EEA3E01B8B34/Derivates/D6994D23-79C3-4C0A-9264-ABA2376B92DE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de parmesan, en morceaux (3 cm) (opcjonalnie)
- 200 g de céleri, en morceaux
- 250 g de carotte, en morceaux
- 100 g d'oignon, en morceaux
- 100 g de tomate, en morceaux
- 150 g de courgette, en morceaux
- 1 gousse d'ail
- 50 g de champignons frais
- 1 feuille de laurier, sèche (opcjonalnie)
- 6 brins de fines herbes fraîches (basilic, sauge ou romarin par ex.), les feuilles seulement
- 4 brins de persil frais
- 120 g de gros sel
-
30
g de vin blanc sec
lub 30 g d'eau - 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 La recette complète
- Kalorie
- 2226 kJ / 533 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 18.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney d'oignon rouge
24 Std.
Salade de crudités
10 min
Crème de champignons
20min
Mayonnaise
5min
Fond de volaille
45min
Pain de mie
3h
Coleslaw
10 min
Yaourt nature au Varoma
12 Std.
Pâte à tartiner au chocolat et à la noisette
45min
Ketchup de tomates
1hod. 15min
Pain aux cinq graines
50min
Sorbet aux fruits
10 min