Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 55 g blanched almond
- 220 g gluten free cornflour
- 110 g gluten free plain white flour
- 2 ½ tsp dried instant yeast or 25 g fresh yeast
- 2 tsp white sugar
- 2 tsp xanthan gum
- 2 tsp sea salt
- 310 - 350 g water
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 tsp rock salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 603.2 kJ / 144.2 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 22.6 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 488.2 mg
Alternatywne przepisy
Bean and broccoli fritters with mango salad (Diabetes)
25 Min
Fast lamb curry with chickpea and cauliflower rice (Diabetes)
25 Min
Share plate with hummus, spiced cauliflower and shredded lamb (Diabetes)
9h 40min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter)
5 Min
Gluten-free Puff Pastry
1 Std. 30 Min
Gluten free warm berry cobbler
45min
Gluten free madeleines
4h 25min
Gluten-free cinnamon doughnuts
25 Min
Gluten free rough puff pastry
1 Std. 15 Min
Low carb gluten free lamb lasagne
1h 40min
Gluten-free goodness pastry
1 Std.
Gluten free lamingtons
1 Std. 30 Min