Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate brownie
- 230 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 440 g Rapadura sugar, or raw sugar
- 1 tsp baking powder
- 70 g Dutch cocoa powder
- 100 g plain flour
- 200 g dark chocolate (min. 55% cocoa solids), broken into pieces
- 1 pinch sea salt
- 4 eggs
- 1 tbsp natural vanilla extract
Chocolate custard
- 200 g milk chocolate, broken into pieces
- 2 eggs
- 500 g full cream milk
- 40 g cornflour
Raspberry coulis
- 250 g fresh raspberries, or frozen raspberries, thawed
- 100 g caster sugar
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
Mascarpone layer
- 500 g mascarpone cheese
- 100 g caster sugar
- 3 eggs, separated
- 1 pinch sea salt
- 6 tbsp Drambuie (50 g)
- 250 g fresh raspberries, or frozen raspberries, thawed and well drained, plus extra for garnishing
- 50 g milk chocolate, shaved, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3606 kJ / 859 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 425.1 mg
Alternatywne przepisy
Candy cane ice creams
49h 25 min
White chocolate and strawberry trifle
25 Std.
Mixed berry pavlova stack
5h 30min
Salted caramel slice
2h 30min
Quiche Lorraine
45 min
Gingerbread pavlova stack
5h 30min
Layered Jaffa® slice
2h 30min
Chocolate ripple cheesecake towers
40 min
Berry marshmallow slice
2h 30min
White chocolate and raspberry self-saucing pudding
1h
Wagon wheel slice
2 Std. 40 Min
Pavlova
6 godz.