Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chocolate brownie
- 230 g unsalted butter, cut into pieces, plus extra for greasing
- 440 g Rapadura sugar, or raw sugar
- 1 tsp baking powder
- 70 g Dutch cocoa powder
- 100 g plain flour
- 200 g dark chocolate (min. 55% cocoa solids), broken into pieces
- 1 pinch sea salt
- 4 eggs
- 1 tbsp natural vanilla extract
Chocolate custard
- 200 g milk chocolate, broken into pieces
- 2 eggs
- 500 g full cream milk
- 40 g cornflour
Raspberry coulis
- 250 g fresh raspberries, or frozen raspberries, thawed
- 100 g caster sugar
- 20 g lemon juice (approx. ½ lemon)
Mascarpone layer
- 500 g mascarpone cheese
- 100 g caster sugar
- 3 eggs, separated
- 1 pinch sea salt
- 6 tbsp Drambuie (50 g)
- 250 g fresh raspberries, or frozen raspberries, thawed and well drained, plus extra for garnishing
- 50 g milk chocolate, shaved, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3606 kJ / 859 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 96 g
- Tłuszcz
- 47 g
- Tłuszcz nasycony
- 28.4 g
- Błonnik
- 5 g
- Sód
- 425.1 mg
Alternatywne przepisy
Gingerbread biscuits
2h 20min
Family chicken galette
1h 55min
Black forest pavlova stack
5h 30min
Bee sting cake
6h 50min
Rocky road with vanilla bean marshmallow
3 godz. 30 min
Triple treat ice cream cake
16 godz. 45 min
Rocky road with vanilla bean marshmallow
2sa 45 dk
Quiche Lorraine
45min
S'mores cupcakes
2h 40min
Gingerbread pavlova stack
5h 30min
Royal icing (sugar glaze)
5min
Italian ricotta doughnuts with citrus curd
1 Std. 10 Min