Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g rice wine vinegar
- 220 g water
- 200 g raw sugar
- 3 garlic cloves
- 5 cm piece fresh ginger, peeled and cut into slices
- 50 g fresh long red chillies, trimmed and cut into halves (see Tips)
- ½ tsp salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 142.9 kJ / 34 kcal
- Białko
- 0.1 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 47 mg
Alternatywne przepisy
Lemon or lime butter
15min
Traditional Worcestershire sauce
35 min
Gluten free Worcestershire sauce
1 Std. 10 Min
Thai red curry paste
15min
Berry cordial
40min
Apple and ginger paste
6h 15 min
Quick beetroot relish
40min
Peanut butter
5min
Tomato ketchup
1 Std. 10 Min
Chilli and apple jelly
4 Std. 15 Min
Satay sauce
15min
Tomato paste
2h 20min