Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Ricotta gnocchi
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 150 g "00" pasta flour or plain flour
- 1 egg
- salt, to taste
- ground nutmeg, to taste
Gnocchi sauce
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 30 g sunflower seeds
- 30 g pepitas
- 30 g pickled capers
- 150 - 200 g pancetta, cut into pieces (1 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 30 g lemon juice, (approx. 1 lemon)
- 3 leaves fresh silverbeet, (approx. 80 g), thinly sliced (1 cm)
- 2 pinches ground black pepper
- water, for boiling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3938.3 kJ / 937.5 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 68.7 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 2387.1 mg
Alternatywne przepisy
Ricotta dumplings with napoli sauce
55 Min
Cypriot grain salad
45min
Pumpkin and blue cheese arancini with smoky yoghurt dressing
1 Std.
Homemade ricotta
1 Std. 15 Min
Spinach and ricotta patties with tomato sauce
30 min
Focaccia
2 Std. 5 Min
Basil pesto
10 Min
Fresh pasta dough
1 Std.
Gozleme
1 Std. 40 Min
Pumpkin and ricotta cannelloni
1 Std. 20 Min
Gnocchi
1 Std. 40 Min
Spinach and feta galette
1 Std. 50 Min