Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta
- 1800 g full cream milk
- 80 g white vinegar
Ricotta gnocchi
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- 150 g "00" pasta flour or plain flour
- 1 egg
- salt, to taste
- ground nutmeg, to taste
Gnocchi sauce
- 80 g Parmesan cheese, cut into pieces (3 cm)
- ¼ lemon, zest only, no white pith
- 30 g sunflower seeds
- 30 g pepitas
- 30 g pickled capers
- 150 - 200 g pancetta, cut into pieces (1 cm)
- 20 g extra virgin olive oil
- 250 g cherry tomatoes, cut into halves
- 30 g lemon juice, (approx. 1 lemon)
- 3 leaves fresh silverbeet, (approx. 80 g), thinly sliced (1 cm)
- 2 pinches ground black pepper
- water, for boiling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3938.3 kJ / 937.5 kcal
- Białko
- 55 g
- Węglowodany
- 68.7 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.6 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 2387.1 mg
Alternatywne przepisy
Risotto with lemon, thyme and feta
30 min
Risotto verde (TM6)
30 min
Spinach and feta galette
1h 50 min
Homemade ricotta
1sa 15 dk
Gnocchi
1h 40 min
Basil pesto
10min
Fresh pasta dough
1sa
Ricotta and spinach crespelle "cake"
40 dk
Gozleme
1h 40 min
Risotto verde
45 dk
Ricotta and polenta chips
2h 20min
Ricotta dumplings with napoli sauce
55min