Pâtes aux crevettes et à la feta

Pâtes aux crevettes et à la feta

4.0 42 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 55 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • d'ail
    1 gousse
  • d'huile d'olive et 1 filet
    2 c. à soupe
  • de tomates pelées en boîte
    300 g
  • de tomates fraîches, en morceaux
    200 g
  • de thym frais effeuillés
    4 brins
  • de piment
    1 pincée
  • du sel
  • du poivre moulu
  • d'eau
    1000 g
  • de pâtes sèches type linguine, à l'encre de seiche
    400 g
  • crevettes cuites, décortiquées
    20
  • de feta émiettée
    100 g
  • feuilles de basilic frais
    quelques

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 601 kcal / 2529 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 17 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...