Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)

Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)

2.6 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
3 pieces

Składniki

  • glutinous rice soaked for 30 minutes, drained
    500 g
  • water
    500 g
  • palm sugar (gula Melaka) cut in chunks
    50 g
  • caster sugar
    350 g
  • hot water
    1550 g
  • banana leaves wiped clean (see tips)
    3
  • cooking oil to grease

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 1130 kcal / 4728 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 269 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 0 g
Sód 21 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...