Urządzenia i Akcesoria
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
3 pieces
Składniki
-
glutinous rice soaked for 30 minutes, drained500 g
-
water500 g
-
palm sugar (gula Melaka) cut in chunks50 g
-
caster sugar350 g
-
hot water1550 g
-
banana leaves wiped clean (see tips)3
-
cooking oil to grease
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
21 mg
Białko
11 g
Kalorie
4728 kJ /
1130 kcal
Tłuszcz
1 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
269 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Homemade Soy Milk
35 min
Red Date Longan Peach Gum Dessert
1 godz. 5 min
Hakka Yam Abacus
20 min
Shallot Oil
25 min
Vinegar Pork Knuckle
3 godz. 15 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Chicken porridge with century egg
30 min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min
Homemade Pandan Kaya
55 min
Chwee Kuih (steamed rice cake)
1 godz. 5 min
Japanese Cheese Tarts
1 godz. 55 min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min