![Pork Ball Soup With Cabbage Pork Ball Soup With Cabbage](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9CD2FD67-A542-4CEB-9115-C012DFE1D5AF/Derivates/760c93c3-4a71-4699-b89d-3cab46350219.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pork balls
- 200 g pork shoulder loin, cut in strips (1 cm), partially frozen
- 2 tbsp cornflour (starch)
- 1 tsp sesame oil
- 1 egg white
- 1 tbsp light soy sauce
- 1 tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp white pepper powder
Soup base
- 400 g Chinese cabbage, cut in pieces (4-5 cm)
- 1400 g hot water
- 30 g Tianjin preserved vegetables (tung choy)
- ½ tbsp chicken stock powder
- 2 slices fresh ginger
- ½ tsp white pepper powder
- 1 pinch salt, adjust to taste
- 1 sprig spring onion, chopped, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1h 50min
Taiwanese three cup chicken
20min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Yam Rice
45min
Nyonya Fish Maw Soup
1 Std. 10 Min
Salted Fish Pork Belly
30min
White Radish Pork Rib Soup
3h
Pineapple Pork Ribs
1 Std. 10 Min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3 Std. 10 Min