Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g lean beef, sinew free, cut in cubes (2 cm), partially frozen
- 135 g cold water
- 10 g spring onion, chopped
- 10 g fresh ginger
- 3 - 4 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, cut in halves
- 10 g light soy sauce
- 10 g sugar
- 35 g cornflour (starch)
- 2 tsp salt
- 1 tbsp fish sauce (opcjonalnie)
- 1500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 123 kJ / 29 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken, Mushroom and Chinese Sausage Rice
45min
Oil-free honey chicken wings
50min
Pork Balls
20min
Golden Sand Prawns (Salted Egg Prawns)
30min
Pineapple Tarts
1h 30min
Chicken porridge with century egg
30min
Chicken Porridge With Century Egg
30min
Fresh Prawn Paste
1h 20min
Nian Gao (Sweet Sticky Rice Cake)
2 Std. 25 Min
Vinegar Pork Knuckle
3u. 15min
Shallot Oil
25min
Homemade Fish Ball Soup
2h