Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g lean beef, sinew free, cut in cubes (2 cm), partially frozen
- 135 g cold water
- 10 g spring onion, chopped
- 10 g fresh ginger
- 3 - 4 dried shiitake mushrooms, soaked to soften, stems removed, cut in halves
- 10 g light soy sauce
- 10 g sugar
- 35 g cornflour (starch)
- 2 tsp salt
- 1 tbsp fish sauce (opcjonalnie)
- 1500 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 123 kJ / 29 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 187 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40 min
Crispy Roast Pork Belly
4h 25min
Traditional Black Sugar Huat Kuih (Steamed Cupcakes)
1 Std. 40 Min
Pork Balls
20 Min
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1h 45 min
Homemade Fish Ball Soup
2h
Pork Ball Soup With Cabbage
25 Min
Stewed Pork Belly With Rose Wine
50 min
Authentic Meat Floss
1 Std. 40 Min
Braised Chicken Wings With Mushrooms
1h
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 Min