Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La ganache au chocolat
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
Le biscuit roulé
- 3 œufs
- 2 jaunes d'œufs
- 110 g de sucre en poudre
- 120 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 100 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 50 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2043 kJ / 490 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 36.9 g
- Tłuszcz
- 33.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moelleux au chocolat
55 min
Gâteau marbré
2h
Cookies aux pépites de chocolat
50 min
Gâteau roulé à la confiture
30 min
Gâteau roulé à la confiture d'abricots
1h 25min
Muffins aux pépites de chocolat
1h
Gâteau au chocolat express
20 min
Gâteau piñata surprise au chocolat
3h
Marbré express au chocolat
45 min
Gâteau au chocolat XXL
45 min
Roulé chocolat-noisette
1h
Biscuit roulé
1 Std. 50 Min