Roulé au chocolat

Roulé au chocolat

4.4 147 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 parts

Składniki

La ganache au chocolat
  • 150 g de chocolat noir détaillé en morceaux (voir "Conseil(s)")
  • 200 g de crème liquide, 30% m.g. min.
Le biscuit roulé
  • 3 œufs
  • 2 jaunes d'œufs
  • 110 g de sucre en poudre
  • 120 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 100 g de farine de blé
  • 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
  • 50 g de sucre glace maison

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 7 g
Kalorie 2043 kJ / 490 kcal
Tłuszcz 33.1 g
Błonnik 2.4 g
Węglowodany 36.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...