Dahl de lentilles corail aux épinards

4.4 379 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 portions

Składniki

  • oignon coupé en quatre
    1
  • gousses d'ail
    2
  • de gingembre
    2 cm
  • piment rouge thaï, épépiné
    1
  • d'huile de tournesol
    1 c. à soupe
  • de pâte de curry indienne
    1 c. à soupe
    1 c. à soupe de curry de Madras en poudre
  • de tomates concassées en conserve
    350 g
  • d'eau
    400 g
  • de lentilles corail rincées et égouttées
    250 g
  • de pousses d'épinards
    100 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de yaourt nature velouté
    125 g
  • ciboules émincées
    3
  • feuilles de coriandre fraîche pour la finition

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 415.6 kcal / 1738.7 kJ
Białko 21.6 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 74.2 g
Błonnik 13.5 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 79.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...