Poulet au jasnières

Poulet au jasnières

3.8 58 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
6 portions

Składniki

  • de farine de blé
    4 c. à soupe
  • poulet coupé en morceaux
    1
  • d'huile d'olive et 1 c. à soupe pour la cuisson du poulet
    20 g
  • de beurre
    15 g
  • oignons pelés et coupés en deux
    2
  • de vin blanc Jasnières
    500 g
    500 g de vin blanc sec
  • de champignons de Paris frais en lamelles
    200 g
  • oignons blancs pelés
    10
  • de pommes de terre nouvelles non pelées
    600 g
  • jaunes d'œufs
    2
  • de crème épaisse
    100 g
  • de fécule de maïs type Maïzena
    1 c. à soupe rase
  • de sel
    1 c. à café
  • du poivre moulu

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 486 kcal / 2032 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...