![Soufflé au caramel Soufflé au caramel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3CDAFF66-71AB-4D6D-900B-203C15D76D91/Derivates/6E2BB103-E31B-4850-BDF7-E95023AA924A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de beurre salé, ramolli, pour les moules
- 1 pincée de sucre en poudre
- 100 g de lait entier
- 30 g de fécule de maïs
- 150 g de caramel au beurre salé
- 4 œufs, jaunes et blancs séparés
- 30 g de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1243 kJ / 296 kcal
- Białko
- 5.8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 9.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honeycomb
1 Std. 30 Min
Crème caramel
3 Std.
Cannelloni de crêpe à l'orange
45 min
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
35 Min
Pâtes au cacao
48h
Sphère comme une orange sanguine
18 godz.
Ballotine de saumon
25min
Crème onctueuse caramel-café
1 Std. 45 Min
Mousse au caramel salé
4h 30 min
Délice au Carambar
2h 30 min
Crème renversée au café
2 Std.
Crème brûlée
4 Std. 10 Min