Galette des Rois aux châtaignes

Galette des Rois aux châtaignes

3.5 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • 300 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 300 g de beurre préalablement congelé en morceaux
  • 2 pincées de sel
  • 150 g d'eau
La garniture
  • 150 g d'amandes en poudre
  • 90 g de sucre vanillé maison
  • 40 g de sucre en poudre
  • 1 œuf
  • 120 g de crème liquide 30-40% m.g.
La dorure et le montage
  • 1 œuf
  • 1 pincée de sel
  • 250 g de brisures de châtaignes cuites et pelées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 9.5 g
Kalorie 2843 kJ / 683 kcal
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...