Galette des Rois aux châtaignes

Galette des Rois aux châtaignes

3.5 4 oceny
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
8 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    300 g
  • de beurre préalablement congelé en morceaux
    300 g
  • de sel
    2 pincées
  • d'eau
    150 g
La garniture
  • d'amandes en poudre
    150 g
  • de sucre vanillé maison
    90 g
  • de sucre en poudre
    40 g
  • œuf
    1
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    120 g
La dorure et le montage
  • œuf
    1
  • de sel
    1 pincée
  • de brisures de châtaignes cuites et pelées
    250 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 683 kcal / 2843 kJ
Białko 9.5 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 52 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...