Insalata di tonno, avocado e cipolle fermentate

Insalata di tonno, avocado e cipolle fermentate

5.0 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 72 godz. 30 min
3 porzioni

Składniki

Cipolle fermentate (almeno due giorni prima)
  • 300 g di cipolle rosse a metà
  • 500 g di acqua
  • 10 g di sale
Insalata di tonno e avocado
  • 1 cetriolo a metà, nel senso della lunghezza
  • 250 g di tonno in scatola sgocciolato
  • 1 avocado la polpa a cubetti (circa 2-3 cm)
  • 3 cucchiai di aceto
  • 3 cucchiai di olio extravergine di oliva
  • 2 cucchiai di semi di girasole
  • 3 cucchiai di crescione
  • 3 rametti di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
  • 3 rametti di menta fresca le foglie
    3 rametti prezzemolo fresco, solo foglie
  • ½ cucchiaino di sale
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1534.1 mg
Białko 20.6 g
Kalorie 1362.4 kJ / 325.6 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Węglowodany 9.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...