
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pizza Dough
- olive oil for greasing
- 200 g water lukewarm
- 1 tsp caster sugar
-
20
g fresh yeast crumbled
lub 5 g dried instant yeast - 400 g strong white bread flour
- 30 g olive oil
- 1 tsp fine sea salt
Vegan Cheese Sauce
- 100 g raw cashew nuts soaked for 15 minutes in hot water, drained
- 40 g nutritional yeast flakes
- 50 g waxy potatoes peeled, cut in pieces (3 cm)
- 50 g carrot peeled, cut in pieces (3 cm)
- 50 g onion quartered
- 150 g water
-
1
Tbsp vegetable stock paste homemade
lub ½ vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 Tbsp lemon juice
- 1 pinch fine sea salt to taste
- ½ tsp garlic powder
- 1 pinch sweet paprika
- 1 pinch ground black pepper
Finalisation
- 250 g tinned chopped tomatoes
- 50 g courgette sliced (approx. 3 mm)
- 6 cherry tomatoes sliced (approx. 3 mm)
- 50 g button mushrooms sliced (approx. 3 mm)
- 50 g red onion sliced (approx. 3 mm)
- 2 pinches fine sea salt
- 1 Tbsp dried oregano
- 1 Tbsp olive oil
- 15 fresh basil leaves plus extra for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 706.4 kcal / 2955.4 kJ
- Białko
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 24.5 g
- Węglowodany
- 97.6 g
- Błonnik
- 9.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Sód
- 603.2 mg