Urządzenia i Akcesoria
Vegan Mozzarella
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
450 g
Składniki
-
cashew nuts140 g
-
water for soaking
-
coconut oil20 g
-
coconut yoghurt vegan70 g
-
almond milk (see tip)110 g
-
freshly squeezed lemon juice30 g
-
tapioca starch (see tip)40 g
-
nutritional yeast flakes4 Tbsp
-
fine sea salt to taste½ - 1 tsp
-
olive oil for greasing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 450 g
Sód
1246 mg
Białko
55 g
Kalorie
6294 kJ /
1515 kcal
Tłuszcz
110 g
Tłuszcz nasycony
45 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan Butter
2 godz.
Vegan Pepperoni
5 godz. 10 min
Vegan Coconut Yoghurt
12 godz. 15 min
Cashew cheddar cheese
3 godz. 10 min
Vegan Parmesan
15 min
Veganella - Vegan Mozzarella
6 godz. 10 min
Beer-Battered Tofish, Mushy Peas,Tartare Sauce and Chips
3 godz.
Tofu Meatballs with Rice and Vegan Quindim
1 godz. 35 min
Seitan Roulade with Cranberry Stuffing and Vegan Gravy
1 godz. 5 min
Allergen Free Breakfast Cereal
30 min
Gluten-Free Rolls (TM5/6 Metric)
1 godz. 20 min
Vegan butter
8 godz. 5 min