Vegan Mozzarella

Vegan Mozzarella

3.8 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
450 g

Składniki

  • cashew nuts
    140 g
  • water for soaking
  • coconut oil
    20 g
  • coconut yoghurt vegan
    70 g
  • almond milk (see tip)
    110 g
  • lemon juice, freshly squeezed
    30 g
  • tapioca starch (see tip)
    40 g
  • nutritional yeast flakes
    4 Tbsp
  • fine sea salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • olive oil for greasing

Wartości odżywcze na 450 g

Kalorie 1515 kcal / 6294 kJ
Białko 55 g
Tłuszcz 110 g
Węglowodany 68 g
Tłuszcz nasycony 45 g
Sód 1246 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...