Urządzenia i Akcesoria
Vegan Mozzarella
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 8 godz. 50 min
450 g
Składniki
-
cashew nuts140 g
-
water for soaking
-
coconut oil20 g
-
coconut yoghurt vegan70 g
-
almond milk (see tip)110 g
-
freshly squeezed lemon juice30 g
-
tapioca starch (see tip)40 g
-
nutritional yeast flakes4 Tbsp
-
fine sea salt to taste½ - 1 tsp
-
olive oil for greasing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 450 g
Sód
1246 mg
Białko
55 g
Kalorie
6294 kJ /
1515 kcal
Tłuszcz
110 g
Tłuszcz nasycony
45 g
Węglowodany
68 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Vegan Pepperoni
5 godz. 10 min
Vegan Coconut Yoghurt
12 godz. 15 min
Vegan Cheese Wheel
1 godz. 50 min
Vegan Gravy
45 min
Vanilla cashew yoghurt
24 godz. 15 min
Savoury cashew cream cheese
3 godz. 10 min
Plant-based parmesan
5 min
Cashew sour cream
10 min
Vegan Cheese Alternative
6 godz. 40 min
Vegan Supreme Pizza
9 godz. 40 min
Macadamia and Lime Basil Pesto
25 min
Vegan Mayonnaise
15 min