Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 70 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 130 g di burro morbido, a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino raso di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 60 g di zucchero
- 180 g di ricotta di pecora
- 1 tuorlo d'uovo
- 10 g di Rum
- 1 pizzico di cannella in polvere
Terminare la preparazione
- 3 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 598.9 kJ / 143.1 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Mezzelune alle mandorle, noci e vaniglia
1u. 50min
Nuvola all'arancia
1h 5 min
Torta alle bucce di banana
3h 45min
Taralli dolci speziati
55 min
Sgaiozzi
3u. 30min
Pitte pie calabresi
1h 30min
Iris siciliani
4h 10min
Taralli al limoncello
45 min
Frittelle di banana
30 min
Focaccia a sorpresa
2h
Brioches siciliane
3 Std. 15 Min
Brioche col tuppo
3u. 30min