Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 70 g di zucchero
- 300 g di farina tipo 00
- 130 g di burro morbido, a pezzi
- 1 uovo
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino raso di lievito in polvere per dolci
Ripieno
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 60 g di zucchero
- 180 g di ricotta di pecora
- 1 tuorlo d'uovo
- 10 g di Rum
- 1 pizzico di cannella in polvere
Terminare la preparazione
- 3 albumi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 598.9 kJ / 143.1 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Ravioli di ricotta
2h
Dolce in vasetto
Brak ocen
Ciambella al limone
2h
Sfogliatelle veloci alla ricotta
40min
Danesi alle pesche (di Luca Montersino)
Brak ocen
Ravioli di ricotta
1 Std. 35 Min
Mini calzoni
1 Std. 20 Min
Cassatelle pasquali
2 Std. 50 Min
Ravioli fritti salati
1h 5min
Fantasia di colori
4j 10 menit
Nuvola all'arancia
1h 5min
Ciambella farcita allo yogurt
2h