Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro a pezzi + q.b.
- 200 g di zucchero
- 80 g di mandorle pelate
- 4 uova
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 100 g di liquore alle erbe
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di fecola di patate
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
Glassa
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi
- 50 g di latte
- 50 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaino di crema gianduia
Terminare la preparazione
- 2 cucchiai di liquore alle erbe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3071 kJ / 734 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 77.8 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cannoli alla crema Chantilly
1 godz. 5 min
Pan di Spagna
1 Std.
Mini bavaresi alle more
4 godz. 30 min
Zuccotto all'ananas
7u. 25min
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Torta Saint Honoré
5h 50min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5h
Crema diplomatica
30 min
Glassa al cioccolato
20 Min
Torta Diplomatica
3h
Cheescake al caco mela
8 godz.