Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di burro a pezzi + q.b.
- 200 g di zucchero
- 80 g di mandorle pelate
- 4 uova
- ½ limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 100 g di liquore alle erbe
- 200 g di farina tipo 00
- 100 g di fecola di patate
- 1 stecca di vaniglia, i semini
- 1 pizzico di sale
Glassa
- 200 g di cioccolato bianco a pezzi
- 50 g di latte
- 50 g di burro a pezzi
- 1 cucchiaino di crema gianduia
Terminare la preparazione
- 2 cucchiai di liquore alle erbe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3071 kJ / 734 kcal
- Białko
- 11.1 g
- Węglowodany
- 77.8 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta Saint Honoré all'italiana
22h
Pan di Spagna
1 Std.
Glassa al cioccolato
20min
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Crema tartufo
12 Std. 20 Min
Torta ai tre cioccolati
5h 20min
Profiterole bianco
3u. 15min
Torta crema e cioccolato
1 Std. 35 Min
Chiffon cake alla vaniglia con crema al latte
5ωρ.
Crema pasticcera al cioccolato (di Luca Montersino)
25 min
Cioccolata calda fondente con nocciole
15min
Crema pasticcera alla vaniglia
15min