Soupe de crevettes, coco et vermicelles

Soupe de crevettes, coco et vermicelles

4.6 285 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • 100 g d'oignon coupé en quatre
  • 200 g de carottes en petits cubes
  • 150 g de blanc de poireau émincé
  • 600 g de lait de coco
  • 300 g d'eau
  • 1 c. à soupe rase de pâte de curry rouge
  • 100 g de vermicelles asiatiques (ou nouilles de riz)
  • 300 g queues de crevettes crues et décortiquées
  • ½ bouquet de coriandre fraîche ciselé
  • 2 c. à soupe de sauce de soja
  • le zeste d'½ citron vert non traité

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 22 g
Kalorie 2067 kJ / 494 kcal
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...