
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'oignon coupé en quatre
- 200 g de carottes en petits cubes
- 150 g de blanc de poireau émincé
- 600 g de lait de coco
- 300 g d'eau
- 1 c. à soupe rase de pâte de curry rouge
- 100 g de vermicelles asiatiques (ou nouilles de riz)
- 300 g queues de crevettes crues et décortiquées
- ½ bouquet de coriandre fraîche ciselé
- 2 c. à soupe de sauce de soja
- le zeste d'½ citron vert non traité
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 494 kcal / 2067 kJ
- Białko
- 22 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 34 g