Soupe de crevettes, coco et vermicelles

Soupe de crevettes, coco et vermicelles

4.6 270 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon coupé en quatre
    100 g
  • de carottes en petits cubes
    200 g
  • de blanc de poireau émincé
    150 g
  • de lait de coco
    600 g
  • d'eau
    300 g
  • de pâte de curry rouge
    1 c. à soupe rase
  • de vermicelles asiatiques (ou nouilles de riz)
    100 g
  • queues de crevettes crues et décortiquées
    300 g
  • de coriandre fraîche ciselé
    ½ bouquet
  • de sauce de soja
    2 c. à soupe
  • le zeste d'½ citron vert non traité

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 494 kcal / 2067 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...