Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de tofu firme, en cubos (2 cm)
- 2 cdita de sal
- agua, hirviendo, para cubrir
- 1 diente de ajo, pelado
- 1 chile rojo, fresco, sin semillas, picado
- 5 g de hojas de cilantro, frescas
- 20 g de jengibre, en rodajas (2 mm)
- 70 g de salsa de soya
- 550 g de agua
- 4 cdas de azúcar morena
- 2 cdas de vinagre de arroz
- 160 g de zanahoria, en trozos
- 200 g de col blanca, en trozos
- 20 g de aceite vegetal
- 100 g de poro, en rodajas (1 cm)
- 150 g de quinoa blanca, enjuagada y escurrida (ver tip)
- 1 - 2 pizcas de pimienta negra molida
- 50 g de chícharos
- 4 hojas de cilantro, frescas, para decorar
- 1 chile rojo, fresco, sin semillas, picado, para decorar
- 10 g de semillas de ajonjolí, para decorar (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1602.5 kJ / 383 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 54.8 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 1019.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tabule de quinoa
10 min
Ensalada de arroz integral alto en proteína TM6
55min
Ensalada de quinoa
25 min
Sopa vegana de hongos, poro y arroz salvaje con pan tostado
45min
Pesto sin lácteos
5 min
Quinoa con ejotes
30min
Brownies de camote
1h
Ensalada de quinoa y cuatro frijoles con aderezo de cúrcuma
30min
Bowl de garbanzos con salsa de cacahuate (vegano)
40min
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30min
Ensalada de quinoa
35 Min
Quinoa bowl con hongos
45min