![Sopa de garbanzos (Revithia) Sopa de garbanzos (Revithia)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8454C6EF-5508-494C-ACFB-D17C57C42ADB/Derivates/3d37bfde-e11f-465a-be16-5651b32df4cf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de cebolla amarilla, cortada en trozos
- 50 g de aceite de oliva
- 250 g garbanzo seco, remojados en agua 12 horas y colados
- 1350 g agua
- 2 cdita sal
- 250 g de agua, fría
- 30 g de harina de trigo
- 20 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido (aprox. 1/2 limón)
- 2 ramas de perejil fresco, solo las hojas
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1054 kJ / 251 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de habas
2ч.
Sopa de garbanzo, kale y calabacita
30 min
Albóndigas de tempeh
55 min
Sopa de fideos con coliflor
45 min
Elotes cremosos
30 min
Sopa de verduras con fideos de omelette
50 мин.
Sopa italiana de papa
50 мин.
Sopa de garbanzos con nopales
50 мин.
Sopa de frijoles Toscana
50 мин.
Minestrone de poro, papa y cebada
40 мин.
Sopa de frijol bayo con cilantro
30 min
Crema de brócoli y manzana verde
35 min