Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de parmesan, en dés (2 cm)
- 1 bouquet de basilic frais, effeuillé
- 1 gousse d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- du sel
- du poivre moulu
- 70 g de beurre, en morceaux
- 150 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 360 kJ / 86 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Sablés à l'emmental et au carvi
2h 20 min
Minicannelés au chorizo
12óra
Madeleines jambon-comté
1óra 35p
Minichoux au chèvre et au basilic
55min
Sablés au parmesan et au sésame
25 Min
Cookies fleur de sel, parmesan et herbes de provence
45p
Biscuits au comté
1óra
Sablés parmesan, olives et romarin
1óra
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20min
Cannelés au jambon
13h
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50p
Cookies jambon, parmesan et origan
45p