Boulettes de bœuf à l'italienne

Boulettes de bœuf à l'italienne

4.6 414 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

La salsa verde
  • de feuilles de basilic frais (1 bouquet env.)
    20 g
  • gousse d'ail
    1
  • de parmesan râpé
    10 g
  • d'huile d'olive
    6 c. à soupe
  • du sel
  • du poivre moulu
  • câprons coupés en deux (en épicerie italienne)
    8 - 10
    1 c. à café de câpres au vinaigre
Les boulettes
  • de pignons de pin
    60 g
  • oignon coupé en deux
    1
  • de viande de bœuf hachée
    450 g
  • de roquette (1 poignée env.)
    15 g
  • de persil plat frais équeutés
    6 brins
  • du sel
  • du poivre moulu
Les pâtes
  • d'eau
    1500 g
  • de pâtes sèches, type spaghetti
    300 g
  • de sel
    1 c. à café
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 677 kcal / 2832 kJ
Białko 32 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...