Boulettes de bœuf à l'italienne

Boulettes de bœuf à l'italienne

4.6 443 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

La salsa verde
  • 20 g de feuilles de basilic frais (1 bouquet env.)
  • 1 gousse d'ail
  • 10 g de parmesan râpé
  • 6 c. à soupe d'huile d'olive
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 8 - 10 câprons coupés en deux (en épicerie italienne)
    1 c. à café de câpres au vinaigre
Les boulettes
  • 60 g de pignons de pin
  • 1 oignon coupé en deux
  • 450 g de viande de bœuf hachée
  • 15 g de roquette (1 poignée env.)
  • 6 brins de persil plat frais équeutés
  • du sel
  • du poivre moulu
Les pâtes
  • 1500 g d'eau
  • 300 g de pâtes sèches, type spaghetti
  • 1 c. à café de sel
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 32 g
Kalorie 2832 kJ / 677 kcal
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...