Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Levure
- 65 g de lait entier
- 10 g de levure fraîche
- 60 g de farine, type 00 (farine Manitoba)
Pâte
- 200 g de farine, type 00 (farine Manitoba)
- 70 g de lait entier
- 2 jaunes d'oeufs
- 65 g de sucre
- 70 g de yaourt grec
- 1 pincée de sel
- 50 g de beurre
- 100 g de pastilles de chocolat blanc
- 50 g de fruits déshydratés (fruits rouges), trempés dans l'eau, pressés et bien séchés
Finition
- 2 blancs d'oeufs
- des noisettes, hachées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1670.8 kJ / 399.3 kcal
- Białko
- 9.9 g
- Węglowodany
- 58.7 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 25.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Goulash de boeuf et boulettes de pain
1 Std. 30 Min
Sabayon
15min
Biscuits croissants de massepain
30 Min
Betteraves sous-vide (avec le Peeler)
40 Min
Pisco Sour
10 min
Liqueur aux herbes
169h
Biscuits croquants
1 Std. 30 Min
Nougatine aux cacahuètes
1 Std. 30 Min
Chutney d'oignon rouge
24h
Ciabattines
3 Std. 30 Min
Fromage frais aux noix et pain au petit-lait
12h 15 min.
Massepain
1 Std. 10 Min