Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 230 g de pâte d'amande, en morceaux
- ½ - 1 c. à café d'extrait naturel d'amande
- 60 g de farine d'amande (voir conseil)
- 1 blanc d'oeuf
- 60 g de sucre
- 100 g d'amandes effilées
- du sucre glace, pour saupoudrer
- Wartości odżywcze
- na 1 morceau
- Kalorie
- 468.3 kJ / 111.9 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 7.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 3.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe mystère
55 min
Ciabattines
3 Std. 30 Min
Jardin de Pâques
2 Std. 25 Min
Crêpes au pavot et rhubarbe
55 min
Trifle au Champagne et aux fruits rouges
3 godz. 40 min
Galette des rois aux poires et aux raisins
1 Std. 50 Min
Biscuits aux amandes
1 Std.
Burger de saumon farci au gruyère et sa salade
1 godz. 5 min
Rouleaux de lasagnes
1 Std.
Poitrine de porc, nouilles ramen et sauce barbecue
4h 25min
Parfait vanille-mascarpone
2h 40min
Blondies au chocolat et aux noisettes
45min