Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fromage frais aux noix
- 1500 g de lait entier frais
- 200 g de crème aigre, 18% m.g
- 250 g d'eau
- 30 g de jus de citron, fraîchement pressé
- 100 g de cerneaux de noix
- de l'eau bouillante, en suffisance
Pain au petit-lait
- 320 g de farine à pain (avec environ 13% de protéines)
- 100 g de farine de blé complet
- 50 g d'huile d'olive, et plus pour graisser
- 1 c. à café de sucre
- 1 oeuf
- 1 c. à café de bicarbonate de soude
- 1 c. à café de sel
- du miel, pour servir (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1437.2 kJ / 343.5 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 36.8 g
- Tłuszcz
- 17.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 2.1 g
- Sód
- 366.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte végane au citron et thé noir
1 godz. 30 min
Granité de melon
Brak ocen
Mini cheesecakes végans
4h 30min
Lait de cajou et coco
10 Min
Betteraves sous-vide (avec le Peeler)
40 min
Betteraves Sous vide
40 min
Caramel de base
25 Min
Légumes racines et céréales mélangées
3h 15min
Lait de soya (Métrique)
1h 35min
Pain de campagne
2 Std.
Ketchup de tomates
1 godz. 15 min
Pain aux cinq graines
50 min