Strudel aux pommes

2.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions

Składniki

Pâte à strudel
  • 370 g de farine blanche
  • 1 œuf
  • 70 g d'huile de tournesol
  • 120 g d'eau
  • 1 c. à café de vinaigre de vin blanc
  • ½ c. à café de sel
Garniture aux pommes
  • 100 g de noisettes
  • 130 g de beurre
  • 80 g de chapelure
  • ½ c. à café de cannelle en poudre
  • 100 g de sucre
  • 1 c. à soupe de sucre vanillé, fait maison
    1 ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
  • 20 g de jus de citron
  • 20 g de rhum (opcjonalnie)
  • 750 g de pommes épluchées
  • 80 g de raisins secs
Montage du strudel
  • de la farine blanche pour le saupoudrage
  • du sucre glace pour saupoudrer

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 6 g
Kalorie 1721 kJ / 411 kcal
Tłuszcz 21 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...