Strudel aux pommes

Strudel aux pommes

2.0 1 ocena
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 portions

Składniki

Pâte à strudel
  • de farine blanche
    370 g
  • œuf
    1
  • d'huile de tournesol
    70 g
  • d'eau
    120 g
  • de vinaigre de vin blanc
    1 c. à café
  • de sel
    ½ c. à café
Garniture aux pommes
  • de noisettes
    100 g
  • de beurre
    130 g
  • de chapelure
    80 g
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • de sucre
    100 g
  • de sucre vanillé, fait maison
    1 c. à soupe
    1 ½ c. à café d'extrait naturel de vanille
  • de jus de citron
    20 g
  • de rhum (opcjonalnie)
    20 g
  • de pommes épluchées
    750 g
  • de raisins
    80 g
Montage du strudel
  • de la farine blanche pour le saupoudrage
  • du sucre glace pour saupoudrer

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 411 kcal / 1721 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 50 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...