Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Creme
- 300 g leite
- 4 gemas de ovo
- 50 g açúcar
- 1 vagem de baunilha, só as sementes
- 10 folhas de hortelã
Farófias
- 250 g morangos cortados em pedaços
- 50 g açúcar
- 1 clara de ovo
- Caramelo líquido q.b. p/ servir
- Folhas de hortelã q.b. p/ servir
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 679.7 kJ / 161.8 kcal
- Białko
- 4.7 g
- Węglowodany
- 22.2 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
- Sód
- 51.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte de requeijão
35 Min
Sopa dourada
45 Min
Bolo de requeijão e citrinos
1j
Tabuleiro doce
50 Min
Sela de borrego com migas de espargos
9h 25min
Quadrados de gelado de iogurte e morangos - TM6
6h 10 min
Carpaccio de ananás com sorvete de morango - TM6
20 Min
Sopa de camarão com noodles
30 Min
Mousse de ovos fofos da Anabela Jacinto
1j
Tarte de laranja
2 Std.
Caramelos salgados com amêndoa
1 Std. 45 Min
Túlipas com espuma de ananás
1j