Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pernil de porco fumado s/ osso (400 g aprox.)
- 20 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 3 dentes de alho
- 50 g aipo cortado em rodelas
- 250 g nabo cortado em cubos
- 300 g tomate em pedaços
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 8 pés de tomilho, só as folhas
- 6 pés de salsa, só as folhas
- 100 g lentilhas
- 900 g água
- 100 g couve kale
- 100 g massa tipo cotovelinhos
- Pão alentejano fatiado finamente (frito ou torrado)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1320 kJ / 316 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rancho
24 godz.
Entrecosto à coreana com mini tortilhas
4h 10min
Barriga de porco assada com pera e cebola
12h
Molho holandês
15min
Frango com molho tandoori
5h
Rancho
2u. 45min
Sopa de bacalhau
40 min
Feijoada à transmontana
45 min
Rabo de boi
16h
Empada de cozido à portuguesa
2 Std. 10 Min
Orelha de porco de coentrada
1h
Moelas
7h