Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
P/ pulverizar
- 200 g açúcar
Doce de abóbora
- 300 g abóbora cortada em pedaços
- 115 g laranja c/ casca (½ unid. aprox.)
- 150 g açúcar
Gelado
- 6 claras de ovo
- 200 g natas c/ 35% de gordura, bem frias
- 400 g requeijão em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1109.1 kJ / 265.1 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 40.3 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 180.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelado praliné
5h 30min
Cappucino gelado de kiwi e manjericão
3h
Sanduíches de gelado com brownie de manteiga de amendoim
3h
Palitos de queijo com pesto
1h 30min
Amêndoas de chocolate preto e piripíri
30 min
Sopa fria de melão com presunto
10min
Geleia de alho e malagueta
5h
Orangettes
3h
Mochis de sésamo preto
24h
Picado de abelha
40 min
Mousse de manjericão
4 Std.
Pudim Abade de Priscos - TM6
1h